неделя, 2 март 2014 г.

За вдъхновението, резбата и добрите хора

Понякога се питам от къде ли идва туй нещо вдъхновението? Сигурно колкото хора, толкова и отговори по въпроса. За всекиго сигурно е различно. Мен обикновено ме спохожда най-неочаквано и понякога, да си призная, доста неудачно. Но покрай разговорите в „Работилницата“ нямаше как да не се запаля и аз, и както се казва в онази приказка „барабар Петко с мъжете“, да пробвам да направя нещо дето, ама съвсем не ми е работа да го правя. Колко плачевен е резултата, аз няма да коментирам, оставям на теб да прецениш драги ми читателю.
Не ми е работа да се меря с майсторите тук, на тях за това им викат майстори, защото са добри в туй дето правят. 


Сега да не помислиш, драги ми читателю, че съм изтипосал тая снимка, за да се хваля. За друго искам да ти кажа. За това симпатично парче дърво ще кажа само, че е правено с ножче, кръгчето е с диаметър 24мм и е първата резба в живота ми. Като се има предвид, че изкуството изобщо не ми е от силните страни, чак аз се изненадах от резултата. 

Но да кажа сега и за другото. Не е толкова интересно парчето дърво, колкото резултата от него. Може и да се чудиш, читателю, какъв толкова резултат може да има от едно такова нещо, но има и то не какъв да е. А резултата е, че ме свърза с прекрасни хора. След като видя това +Mariya Philipova ми каза: „Абе, знаеш ли, тук ми се мотаят един неща, дето вече няма да ги ползвам.“ И ми ги изпрати по пощата. А +Anton Marinov, като му казах, че искам да пробвам нещо за приятел направо ми валцова тел, за да не се мъча като грешен дявол с чука и релсата. Няма как да не си задам въпроса „Защо тия хора са готови да направят нещо, за някого когото на практика не познават?“ И с двамата се познаваме от Google+, в действителност цялото ни общуване е през интернет и нямаме абсолютно нищо общо в реалния живот. Ти задаваш ли си тоя въпрос, скъпи ми читателю? Защо го правят тия хора? Мисля, че имам отговор на твоята главоблъсканица. И той е, просто защото са добри хора. Понякога отговорите на сложните въпроси са точно толкова прости! 

Какво прави някои хора добри, аз няма какво да казвам. Други са го казали далеч по-добре от мен. Ето, убеди се сам в този клип. И докато слушаш, помисли си с колко добри хора си пропуснал да се запознаеш?


6 коментара:

  1. Точно така е, като си го написал и както се пее в песента.

    Като за първи опит , и като се отчете размерът, резултатът е не само добър, а направо брилянтен !!
    Поздравления за което !

    ОтговорИзтриване
  2. И от мене адмирации Георги, публикацията и работата са чудесни!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Евгени! Благодаря Антоне!
    Надявам се и следващия резултат да се получи, ако не толкова сполучлив, то поне сносен. ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Споделям мнението на колегите. Браво Георги!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Тянко! Щом на майсторите им харесва, значи не е чак толкова зле работата! Да взема да се амбицирам за още едно. ;-)

    ОтговорИзтриване
  6. Впечатляващо ! Приемете моите адмирации за творбата и споделянето на мисли в публикацията !

    ОтговорИзтриване

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
, ,
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога